Bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerecht waar je ongetwijfeld mee scoort

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verkruimel de geitenkaas. Snij de vijgen in plakjes, de peren in partjes. Laat diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C. 

  2. 2

    Leg de plakjes deeg op bakpapier op een bakplaat en vouw de zijkanten zo’n 2 cm om zodat er een opstaand randje ontstaat. Druk de hoeken goed aan.

  3. 3

    Strooi de verkruimelde kaas in de taartjes. Leg er partjes peer en plakjes vijg op. Bestrooi met tijmblaadjes en lepel er wat honing over. Bestrijk de opstaande rand van de taartjes lichtjes met eidooier. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  5. 5

    Roer de mosterd los in de olijfolie. Doe er de walnotenolie en de frambozenazijn bij. Breng op smaak met een mespunt suiker, peper uit de molen en zout.

  6. 6

    Maak de salade aan met de dressing. Verdeel over de borden. Zet er de warme taartjes bij. Werk af met de pijnboompitten en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verkruimel de geitenkaas. Snij de vijgen in plakjes, de peren in partjes. Laat diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C. 

  2. 2

    Leg de plakjes deeg op bakpapier op een bakplaat en vouw de zijkanten zo’n 2 cm om zodat er een opstaand randje ontstaat. Druk de hoeken goed aan.

  3. 3

    Strooi de verkruimelde kaas in de taartjes. Leg er partjes peer en plakjes vijg op. Bestrooi met tijmblaadjes en lepel er wat honing over. Bestrijk de opstaande rand van de taartjes lichtjes met eidooier. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  5. 5

    Roer de mosterd los in de olijfolie. Doe er de walnotenolie en de frambozenazijn bij. Breng op smaak met een mespunt suiker, peper uit de molen en zout.

  6. 6

    Maak de salade aan met de dressing. Verdeel over de borden. Zet er de warme taartjes bij. Werk af met de pijnboompitten en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.