Recept

Trifle met mango en mascarpone-crème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke versie van een trifle

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil 1 rijpe mango, ontpit en snij 'm in kleine blokjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verkruimel de amandelkoekjes en hak de nootjes. Pers het sap en rasp de zeste van de limoen.

  2. 2

    Mix 1 uitgelekt blik abrikozen (480 g zonder sap) fijn in de blender. Meng de abrikozenpuree met de geraspte zeste en het sap van 1 onbehandelde limoen, 2 eetlepels abrikozenlikeur en 1 zakje vanille suiker.

  3. 3

    Warm op in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Voeg de mangoblokjes toe en roer goed om. 

  4. 4

    Meng 250 g mascarpone met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels amaretto en 2 dl opgeklopte room.

  5. 5

    Vul de glaasjes met laagjes vruchtencompote en mascarponecrème. Werk af met verkruimelde amandelkoekjes en gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trifle met mango en mascarpone-crème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil 1 rijpe mango, ontpit en snij 'm in kleine blokjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verkruimel de amandelkoekjes en hak de nootjes. Pers het sap en rasp de zeste van de limoen.

  2. 2

    Mix 1 uitgelekt blik abrikozen (480 g zonder sap) fijn in de blender. Meng de abrikozenpuree met de geraspte zeste en het sap van 1 onbehandelde limoen, 2 eetlepels abrikozenlikeur en 1 zakje vanille suiker.

  3. 3

    Warm op in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Voeg de mangoblokjes toe en roer goed om. 

  4. 4

    Meng 250 g mascarpone met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels amaretto en 2 dl opgeklopte room.

  5. 5

    Vul de glaasjes met laagjes vruchtencompote en mascarponecrème. Werk af met verkruimelde amandelkoekjes en gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!