Recept

Minipavlova's met citroenroom en mangosausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke dessertje is bovendien glutenvrij!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Klop de eiwitten luchtig. Voeg er al mixend en in delen 100 gram van de suiker en de vanillesuiker bij. Voeg het maïszetmeel en de azijn toe en mix nog even verder.

  2. 2

    Schep het schuim in vier hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met de bolle kant van een eetlepel mooie nestjes van. Bak de pavlova's in 1 uur gaar in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de pavlova's in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.

  3. 3

    Breng de mangoblokjes met een scheutje water aan de kook. Mix ze glad en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Kook het citroensap en de geraspte schil met de resterende 25 gram suiker tot een siroop en laat afkoelen.

  5. 5

    Meng de citroensiroop, de plattekaas en het vanille-extract onder de mascarpone en zet het mengsel in de koelkast.

  6. 6

    Maak de pavlova’s voorzichtig los van het bakpapier en verdeel er het mascarponemengsel over. Lepel er wat van de mangosaus op en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipavlova's met citroenroom en mangosausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!