Consommé met paddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Consommé met paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel, de prei en de selder in fijne julienne. Plet de peperbollen. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast.

  2. 2

    Bak de kippenvleugels aan in de olie zonder ze te laten kleuren. Doe er de groentejulienne bij en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn. Schenk er 3 l water bij. Voeg het kruidentuiltje en de lichtjes geplette peperbolletjes toe.

  3. 3

    Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Laat 20 minuten afkoelen. Giet de fond door een puntzeef en laat volledig afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan. Bewaar in de koelkast (of de diepvriezer). 

  5. 5

    Breng 1,5 l gevogeltefond tot tegen de kook aan. Doe er de paddenstoelen bij. Laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met een handjevol tuinkersblaadjes of gehakte bieslook. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel, de prei en de selder in fijne julienne. Plet de peperbollen. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast.

  2. 2

    Bak de kippenvleugels aan in de olie zonder ze te laten kleuren. Doe er de groentejulienne bij en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn. Schenk er 3 l water bij. Voeg het kruidentuiltje en de lichtjes geplette peperbolletjes toe.

  3. 3

    Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Laat 20 minuten afkoelen. Giet de fond door een puntzeef en laat volledig afkoelen in de koelkast.

  4. 4

    Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan. Bewaar in de koelkast (of de diepvriezer). 

  5. 5

    Breng 1,5 l gevogeltefond tot tegen de kook aan. Doe er de paddenstoelen bij. Laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met een handjevol tuinkersblaadjes of gehakte bieslook. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.