Recept

Warme broodjes gevuld met ree en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker voor de lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de tijm en hak de blaadjes fijn. Snij het vlees in fijne reepjes. Verwarm de oven tot 200°C. Spoel de veldsla en zwier goed droog.

  2. Broodjes

  3. 2

    Breng in een pan 200 ml water aan de kook met de boter en een snuifje zout. Strooi er de bloem en het bakpoeder bij. Roer met een houten lepel. Blijf roeren tot het deeg goed droog is en een vlies nalaat op de bodem. Doe over in een mengkom en roer er één na één de eieren door. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

  4. 3

    Braad de vleesreepjes samen met de sjalot en de knoflook aan in een pan met een likje olie. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe, kruid met peper en zout. Laat stoven tot de vloeistof van de paddenstoelen verdampt is.

  5. 4

    Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg. Druk ze lichtjes plat. Schep in het midden wat vulling en maak de balletjes dicht. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrijk met koud water. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

  6. Vinaigrette

  7. 5

    Klop een vinaigrette van de olijfolie en de wijnazijn, kruid met peper en zout.

  8. 6

    Serveer de broodjes warm, met de veldsla en de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warme broodjes gevuld met ree en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!