Haantjes in papillot met limoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Haantjes in papillot met limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris haantje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de schil van 3 limoenen. Spoel 4 haantjes en dep ze droog met een schone keukendoek. Verwijder de buitenste blaadjes en de topjes van het groen van 12 lente-uitjes. Was 2 takjes tijm, marjolein en rozemarijn, dep ze droog en haal de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn, meng met de limoenzeste en breng op smaak met chilipeper en zout, 8 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels limoensap.

  2. 2

    Wrijf deze aromatische mengeling in de buikholte van de haantjes, en aan de buitenkant.

  3. 3

    Neem 4 vellen bakpapier, groot genoeg om de haantjes in te verpakken. Leg op elk vel 3 lente-uitjes en daarop de haantjes.

  4. 4

    Bak 100 g spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, verdeel ze over de 4 haantjes, met de rest van de aromatische mengeling.

  5. 5

    Vouw de papillotjes mooi dicht en zet ze 1 uur op een ovenplaat in een voor verwarmde oven van 200° C. Serveer met gebakken aardappeltjes en een groene sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de schil van 3 limoenen. Spoel 4 haantjes en dep ze droog met een schone keukendoek. Verwijder de buitenste blaadjes en de topjes van het groen van 12 lente-uitjes. Was 2 takjes tijm, marjolein en rozemarijn, dep ze droog en haal de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn, meng met de limoenzeste en breng op smaak met chilipeper en zout, 8 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels limoensap.

  2. 2

    Wrijf deze aromatische mengeling in de buikholte van de haantjes, en aan de buitenkant.

  3. 3

    Neem 4 vellen bakpapier, groot genoeg om de haantjes in te verpakken. Leg op elk vel 3 lente-uitjes en daarop de haantjes.

  4. 4

    Bak 100 g spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, verdeel ze over de 4 haantjes, met de rest van de aromatische mengeling.

  5. 5

    Vouw de papillotjes mooi dicht en zet ze 1 uur op een ovenplaat in een voor verwarmde oven van 200° C. Serveer met gebakken aardappeltjes en een groene sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.