Recept

Haantje met riesling-wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een receptje om indruk mee te maken tijdens de feestdagen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de haantjes (of braadkippen) in stukken.

    Snij de selder in boogjes.

    Schil de wortelen en snij ze in staafjes.

    Snipper de sjalotten fijn.

    Snij de paddenstoelen in plakjes.

  2. 2

    Braad de haantjes rondom kort aan op een hevig vuur, in olie of boter. Giet het braadvet weg. Doe een nootje verse boter bij de haantjes, samen met de selder, sjalot en wortels.

  3. 3

    Breng op smaak met peper en zout. Laat een paar minuten stoven in de open pan. Schenk er dan de kippenfond en de wijn bij. Dek af en laat op een zacht vuurtje 20 tot 25 minuten stoven, of tot de haantjes goed gaar zijn.

  4. 4

    Bak de paddenstoelen in wat boter of olie, tot al het vocht dat ze vrijgeven verdampt is.

  5. 5

    Schep de haantjes uit de pan. Zeef het stoofvocht en laat tot de helft inkoken. Bind met de room en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. 6

    Doe de paddenstoelen en haantjes weer bij de saus. Laat nog heel even goed doorwarmen en serveer. Lekker met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Haantje met riesling-wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!