Duif met appel en speculaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Duif met appel en speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel wildreceptje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Mix in een blender de Hasseltse speculaas en 1/4 van het peperkoeksneetje tot fijne kruimels. Snipper de sjalotten en champignons. Snij voor de appelcompote 3 appels in kleine kubusjes. 

  2. 2

    Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten met enkele champignons en blus ze met de porto en 1 dl wijn. Overgiet met de bruine fond en voeg de kruimel mix toe. Laat inkoken en draai door de roerzeef.

  3. 3

    Leg de appels in een pan en bevochtig met witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van een vanillestokje toe (verhouding: 1 vanillestokje per 10 appels) en enkele draadjes saffraan, voor kleur en smaak. Mix in de blender.

  4. 4

    Bak de duivenfi lets aan beide kanten kort in voldoende boter. Kruid met peper en zout. Zet ±9 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.

  5. 5

    Blancheer kort 250 g waterkersblaadjes (zonder harde steeltjes) en fris ze op in ijswater. Meng met 70 ml kippenbouillon en mix in de blender

  6. 6

    Bak de paddestoelenmix (cantharellen en mini-shiitakes), samen met de geblancheerde erwtjes.

  7. 7

    Schik alles volgens eigen inspiratie op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Mix in een blender de Hasseltse speculaas en 1/4 van het peperkoeksneetje tot fijne kruimels. Snipper de sjalotten en champignons. Snij voor de appelcompote 3 appels in kleine kubusjes. 

  2. 2

    Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten met enkele champignons en blus ze met de porto en 1 dl wijn. Overgiet met de bruine fond en voeg de kruimel mix toe. Laat inkoken en draai door de roerzeef.

  3. 3

    Leg de appels in een pan en bevochtig met witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van een vanillestokje toe (verhouding: 1 vanillestokje per 10 appels) en enkele draadjes saffraan, voor kleur en smaak. Mix in de blender.

  4. 4

    Bak de duivenfi lets aan beide kanten kort in voldoende boter. Kruid met peper en zout. Zet ±9 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.

  5. 5

    Blancheer kort 250 g waterkersblaadjes (zonder harde steeltjes) en fris ze op in ijswater. Meng met 70 ml kippenbouillon en mix in de blender

  6. 6

    Bak de paddestoelenmix (cantharellen en mini-shiitakes), samen met de geblancheerde erwtjes.

  7. 7

    Schik alles volgens eigen inspiratie op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.