Recept

Cheesecake met appel en kaneel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een leuke variant op een klassieke appelcake.

bereiding
  1. 1

    Maak de taartbodem: verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de speculaas en meng met de zachte boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm. Bak 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de appelkaramelvulling: smelt de kandijsuiker met de boter op het vuur. Schil de appels en snij in partjes. Voeg ze toe aan de karamel en voeg wat kaneelpoeder en citroensap toe. Laat karamelliseren en afkoelen.

  3. 3

    Maak de kaasvulling: meng alle ingrediënten van de vulling tot een homogeen mengsel.

  4. 4

    Neem de taartbodem en schep hierop de gekaramelliseerde appeltjes maar laat wat karamel in de pan. Strooi er de fijngehakte walnoten over. Giet hierover de roomkaasvulling. Bak de taart ± 25 minuten in de oven en laat nadien volledig afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat de taart afkoelen in de koelkast en verwijder de springvorm.

  5. 5

    Maak de topping: klop de room op met de suiker. Bestrijk de taart met de Griekse yoghurt daarna met de slagroom. Dresseer met de karamel van de appeltjes, honing, kaneel en een handvol gehakte walnoten. Zet minstens 3 uur koel weg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met appel en kaneel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!