Sinaasappelparfait met speculaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sinaasappelparfait met speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Parfait, de luxeversie van roomijs

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Scheid de eieren.

    Rasp de schil van de sinaasappel.

  2. 2

    Klop de eierdooiers met 50 g suiker wit- schuimig. Voeg er de geraspte schil van de sinaasappel bij en de cointreau.

  3. 3

    Klop het eiwit stijf met 1 el suiker en een snuifje zout.

    Klop de room stijf met 1 el bloemsuiker.

    Spatel eerst de room en dan het eiwit door het dooiermengsel.

  4. 4

    Verdeel de massa over schaaltjes en zet ze minstens 4 uur in de diepvriezer.

    Verkruimel de speculaasjes met de deegroller en vermeng met 1 el kandijsuiker.

  5. 5

    Haal de parfaits een kwartier voor het serveren uit de diepvriezer.

    Bestrooi ze net voor het serveren met speculaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Scheid de eieren.

    Rasp de schil van de sinaasappel.

  2. 2

    Klop de eierdooiers met 50 g suiker wit- schuimig. Voeg er de geraspte schil van de sinaasappel bij en de cointreau.

  3. 3

    Klop het eiwit stijf met 1 el suiker en een snuifje zout.

    Klop de room stijf met 1 el bloemsuiker.

    Spatel eerst de room en dan het eiwit door het dooiermengsel.

  4. 4

    Verdeel de massa over schaaltjes en zet ze minstens 4 uur in de diepvriezer.

    Verkruimel de speculaasjes met de deegroller en vermeng met 1 el kandijsuiker.

  5. 5

    Haal de parfaits een kwartier voor het serveren uit de diepvriezer.

    Bestrooi ze net voor het serveren met speculaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.