Curry van kabeljauw en groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry van kabeljauw en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een kruidige viscurry

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de linzen in koud water.

    Schil pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.

    Snipper het sjalotje fijn.

    Snij de broccoli in roosjes.

    Snij de kabeljauw in hapklare stukken.

  2. 2

    Kook de geweekte linzen 20 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.

  3. 3

    Fruit de sjalot glazig in de maïsolie. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep goed om en roerbak 3 seconden. Blus met de kippenbouillon. Doe er de pompoenblokjes en de broccoliroosjes bij. Laat 5 minuten zachtjes koken onder deksel.

  4. 4

    Dep de kabeljauwstukjes goed droog en kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Roer de bloem los in een beetje water. Schenk bij de groenten. Breng tot tegen de kook aan, roer intussen voorzichtig om. Laat 1 minuut zacht doorkoken. Voeg er de linzen en de kokosmelk aan toe. Leg er de visblokjes bij. Dek af en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de vis gaar is zonder uiteen te vallen. Serveer goed heet. Lekker met (basmati) rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de linzen in koud water.

    Schil pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.

    Snipper het sjalotje fijn.

    Snij de broccoli in roosjes.

    Snij de kabeljauw in hapklare stukken.

  2. 2

    Kook de geweekte linzen 20 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.

  3. 3

    Fruit de sjalot glazig in de maïsolie. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep goed om en roerbak 3 seconden. Blus met de kippenbouillon. Doe er de pompoenblokjes en de broccoliroosjes bij. Laat 5 minuten zachtjes koken onder deksel.

  4. 4

    Dep de kabeljauwstukjes goed droog en kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Roer de bloem los in een beetje water. Schenk bij de groenten. Breng tot tegen de kook aan, roer intussen voorzichtig om. Laat 1 minuut zacht doorkoken. Voeg er de linzen en de kokosmelk aan toe. Leg er de visblokjes bij. Dek af en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de vis gaar is zonder uiteen te vallen. Serveer goed heet. Lekker met (basmati) rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.