Madeleines met bosaardbei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Madeleines met bosaardbei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de boter smelten. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.

  2. 2

    Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder, het vanillemerg en de geraspte sinaasappelschil.

  3. 3

    Klop de eieren romig met de honing, de rum en de suiker. Voeg de boter en de bloemmengeling toe. Meng tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kwast een bakblik voor madeleinekoekjes in met boter.

  5. 5

    Maak de aardbeien schoon, spoel ze en dep droog. Leg in elk vormpje 2 à 3 aardbeitjes. Lepel er wat deeg over, zodat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn. Bak de koekjes in ± 15 minuten goudgeel en gaar in de oven. Serveer de madeleines lauwwarm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de boter smelten. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.

  2. 2

    Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder, het vanillemerg en de geraspte sinaasappelschil.

  3. 3

    Klop de eieren romig met de honing, de rum en de suiker. Voeg de boter en de bloemmengeling toe. Meng tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kwast een bakblik voor madeleinekoekjes in met boter.

  5. 5

    Maak de aardbeien schoon, spoel ze en dep droog. Leg in elk vormpje 2 à 3 aardbeitjes. Lepel er wat deeg over, zodat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn. Bak de koekjes in ± 15 minuten goudgeel en gaar in de oven. Serveer de madeleines lauwwarm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.