Recept

Appelcupcakeboom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer ze eens anders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter los in de keukenrobot. Voeg de suiker toe en klop tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door. Meng er de bloem en kaneel onder.

  2. 2

    Schil de grote appels, verwijder het klokhuis. Snij de grote appels in kleine blokjes en meng die door het deeg. Leg de papieren vormpjes in de cupcakevorm en vul ze voor 2/3 met het deeg. Duw in elk vormpje nog een ongeschilde kleine appel. Bak 20 min. in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.

  3. 3

    Meng de suiker voor het glazuur met een scheutje water en de kleurstof en breng aan de kook. Laat even indikken en dompel de bovenkant van de cakejes erin. Laat even uitharden.

  4. 4

    Spoel de kruiden voor de takken en dep ze droog. Leg ze op een vel bakpapier. Smelt 200 g van de chocolade in de microgolfoven op de laatste stand. Laat even afkoelen tot een temperatuur van 38°C en meng er dan de rest van de chocolade onder. Bestrijk de takken en de blaadjes van de kruiden aan één kant met chocolade. Laat opstijven. Draai de takken voorzichtig om en bestrijk ook de andere kant van de kruiden met chocolade. Laat uitharden in de diepvries.

  5. 5

    Monteer de cupcakes met de chocolade kruidentakken tot een cupcakeboom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcupcakeboom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!