Rode-bietensoep met een topping van gerookte forel en dille
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode-bietensoep met een topping van gerookte forel en dille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke soep van rode biet met een originele topping. 

bereiding
  1. 1

    Snij de bieten, appelen en aardappelen in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de aardappelen en komijn toe en bak even mee.

  2. 2

    Voeg de bieten en appeltjes toe en giet er de groentebouillon bij. Voeg het laurierblad toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. 3

    Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Werk de soep af met de in stukjes gesneden gerookte forel, een lepeltje zure room en enkele takjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de bieten, appelen en aardappelen in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de aardappelen en komijn toe en bak even mee.

  2. 2

    Voeg de bieten en appeltjes toe en giet er de groentebouillon bij. Voeg het laurierblad toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. 3

    Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Werk de soep af met de in stukjes gesneden gerookte forel, een lepeltje zure room en enkele takjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.