Appelrondjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelrondjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Stoof de stukjes appel 3 minuten met een snuifje kaneel en suiker naar smaak.

  2. 2

    Duw met een glas cirkels uit het vel bladerdeeg. Lepel op de helft van de cirkels een hoopje gestoofde appel. Maak de rand van de cirkel voorzichtig nat met een beetje water. Dek toe met een tweede deegcirkel.

  3. 3

    Kwast de bovenkant van de rondjes in met wat eigeel. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi bruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Stoof de stukjes appel 3 minuten met een snuifje kaneel en suiker naar smaak.

  2. 2

    Duw met een glas cirkels uit het vel bladerdeeg. Lepel op de helft van de cirkels een hoopje gestoofde appel. Maak de rand van de cirkel voorzichtig nat met een beetje water. Dek toe met een tweede deegcirkel.

  3. 3

    Kwast de bovenkant van de rondjes in met wat eigeel. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi bruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.