Recept

Panna cotta van roquefort en vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vijgencompote. Snij de verse vijgen en de 4 gedroogde vijgen in stukjes. Verwijder wel de harde steeltjes. Breng samen met de porto aan de kook. Strooi er de suiker over en roer om. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten op een zacht vuurtje inkoken tot compote.

  2. 2

    Maak de panna cotta. Warm de melk en de room op. Week de gelatineblaadjes in koud water. Snij de roquefort in stukjes en smelt hem in de warme vloeistof en laat even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe een laagje vijgencompote in de glaasjes. Zet even in de koelkast tot de compote afgekoeld is. Lepel daarna voorzichtig de panna cotta over de compote en laat gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij kleine rondjes uit het briochebrood. Klop de eieren los met de melk. Verhit een pan met wat boter. Wentel de briocherondjes eerst in het eimengsel en bak daarna krokant in de boter. Strooi er nog wat kandijsuiker over om te karamelliseren.

  4. 4

    Maak het sausje. Warm de porto op met de balsamicoazijn en een koffielepel kandijsuiker. Laat inkoken tot het ietwat stroperig wordt. Snij de verse vijgen in plakjes. Haal de glaasjes uit de koelkast. Leg er een briochekoekje bovenop en een stukje verse vijg. Druppel wat van de balsamicosaus op de panna cotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta van roquefort en vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!