Recept

Panna cotta van yoghurt met rabarbercoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse panna cotta met rabarber. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes 5 min in koud water. Giet de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Roer de suiker erdoor totdat die opgelost is. Laat nog 3 minuten zachtjes borrelen. Knijp de koude gelatineblaadjes uit, haal de pan van het vuur en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3 à 5 minuten afkoelen tot het lobbig wordt.

  2. 2

    Roer met een lepel de yoghurt los in een kom en meng het roommengsel en de honing eronder. Breng op smaak met wat citroensap (niet te veel, naar smaak). Schep het mengsel in de vormpjes en zet 2 uur in de koelkast tot de panna cotta stevig is.

  3. 3

    Snij de rabarber in fijne schijfjes. Marineer ze 30 minuten in het sap van een halve limoen en twee eetlepels suiker. Schep vier eetlepels suiker in een steelpan met het water. Laat zachtjes inkoken tot dikke suikersiroop. Voeg de gemarineerde rabarber toe zodat de siroop rood kleurt. (Hou nog enkele stukjes apart voor de afwerking.) Let erop dat hij niet te zoet wordt. Zeef nadien de siroop.

  4. 4

    Week het gelatineblaadje in koud water en voeg het tenslotte toe aan de nog hete coulis. Los het al roerend helemaal op.

  5. 5

    Laat de coulis lichtjes afkoelen en lepel hem boven de glaasjes panna cotta. Werk verder af met enkele stukjes rabarber.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta van yoghurt met rabarbercoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!