Panna cotta van bloemkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panna cotta van bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel ze en laat ze goed uitlekken. Maal ze fijn in de keukenrobot.

  2. 2

    Breng de room tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukken en laat die al roerend smelten in de room. Voeg de bloemkool toe en mix het geheel mooi glad.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Verdeel de crème over 4 kommetjes, laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  4. 4

    Spoel de vijgen en snij ze in fijne plakjes. Mix de 5 bloemkoolroosjes fijn. Garneer elke panna cotta met een paar plakjes vijg en lepel er wat vloeibare honing over. Werk af met de gemixte bloemkool en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel ze en laat ze goed uitlekken. Maal ze fijn in de keukenrobot.

  2. 2

    Breng de room tot tegen de kook aan. Breek de witte chocolade in stukken en laat die al roerend smelten in de room. Voeg de bloemkool toe en mix het geheel mooi glad.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit en los op in de warme crème. Verdeel de crème over 4 kommetjes, laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  4. 4

    Spoel de vijgen en snij ze in fijne plakjes. Mix de 5 bloemkoolroosjes fijn. Garneer elke panna cotta met een paar plakjes vijg en lepel er wat vloeibare honing over. Werk af met de gemixte bloemkool en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.