Recept

Erwtencappuccino met lamsbruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui aan in wat boter. Voeg de erwtjes en de blaadjes van 2 takjes munt toe en roerbak kort. Blus met de gevogeltebouillon en voeg het kruidentuiltje toe.  Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat een half uurtje zachtjes koken.

  2. 2

    Maak dan een kruidenboter. Roer de boter los. Pers het knoflookteentje uit en meng samen met de gehakte kruiden door de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Meng de zure room met de rasp van de limoen en een beetje limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet even in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de lamsfilet met boter en olijfolie kort en op een hoog vuur rondom rond krokant. Kruid met peper en zout. Laat even rusten onder aluminiumfolie. Snijd het stokbrood in reepjes en leg ze op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie. Rooster de sneetjes stokbrood kort in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Klop de room lobbig. Snijd het lamsvlees in fijne plakjes. Smeer op elk sneetje brood wat kruidenboter en beleg met enkele plakjes lamsfilet. Werk af met een toefje zure room en een muntblaadje. Giet de soep in kleine glaasjes en lepel er de lobbige room over. Serveer met de lamsbruschetta’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtencappuccino met lamsbruschetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!