Recept

Vissoepje met bisque onder een bladerdeegdakje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel klaar voorgerechtje met bladerdeeg.

Tip: gebruik voor dit feestelijke voorgerechtje een stevige witte vis zoals kabeljauw, pladijs of zeewolf. Die blijven mooi in stukjes en vallen niet uiteen in de soep.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de visfilets in stukjes en kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Verdeel de bisque over de 4 ovenbestendige kommetjes. Voeg een scheutje room, de stukjes vis en de garnalen toe en bestrooi ze met peterselie.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg open en steek met een uitsteekvorm 4 cirkels uit het deeg die net iets groter zijn dan de bovenkant van de kommetjes.

  4. 4

    Wrijf de randen van de kommetjes in met de losgeklopte eidooier. Bestrijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg met de eidooier en leg ze op de kommetjes. Duw de randen een beetje aan. Snij uit het resterende bladerdeeg 4 kleine visjes. Bestrijk ze met eidooier en leg ze op elk deegcirkeltje. Zet de kommetjes 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoepje met bisque onder een bladerdeegdakje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!