Recept

Maltesertaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

   

  Verwarm de oven voor op 185°C. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Spatel er voorzichtig de maïzena onder. Voeg 1 el cacao toe en roer voorzichtig om. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort het beslag op de plaat. Bak 25 minuten in de oven en laat afkoelen.

 2. 2

   

  Klop de slagroom op met 1 el cacaopoeder en 1 el vanillesuiker.

 3. 3

   

  Snij een dunne laag van de biscuit en snij daar driehoekjes uit. Strijk de driehoekjes in met koude koffie. Snij uit de overige laag biscuit 2 cirkels, de ene iets groter dan de andere..

 4. 4

   

  Bekleed de metalen kom met plasticfolie. Bekleed de kom met de driehoekjes: leg telkens een met de punt naar boven naast een met de punt naar beneden.

 5. 5

   

  Lepel er wat slagroom over en leg daar een laag maltesers op. Leg daarop de kleinste van de twee biscuitcirkels en bestrijk met koffie. Lepel er opnieuw slagroom en maltesers op en eindig met de grootste biscuitcirkel. Dek af met plasticfolie en laat minstens anderhalf uur opstijven in de koelkast.

 6. 6

  Smelt de melkchocolade au bain-marie. Snij elke malteser voorzichtig in tweeën. Keer de taart uit de kom om op een bord. Bestrijk de buitenkant met chocolade en bekleed meteen met de maltesers. Laat opnieuw even opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maltesertaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!