Recept

Puree met geroosterde pompoen, geitenkaas en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als vulling voor portobello's.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Snij de pompoen middendoor, verwijder de pitten, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de twee helften met de binnenkant onderaan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 45 minuten gaar in de oven.

  2. 2

    Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.

  3. 3

    Spoel de peer en snij ze in fijne plakjes. Bak ze 3 minuten aan elke kant in een pan met de melkerijboter. Fruit de blaadjes salie bij de peer in de pan. Laat de peer en de salie uitlekken op een bordje met keukenpapier. Hak enkele salieblaadjes fijn, hou de rest opzij.

  4. 4

    Snij de geitenkaas in plakjes. Giet de aardappelen af en laat het laatste vocht nog even verdampen op een zacht vuur. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil. Voeg de pompoen bij de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de puree eventueel in portobello's of schep ze in een schaal. Verdeel er de geitenkaas over en zet het geheel 10 minuten in de oven tot de geitenkaas een beetje gesmolten is. Kruid met versgemalen zwarte peper. Werk af met een plakje peer en salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Puree met geroosterde pompoen, geitenkaas en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!