Recept

Ravioli van aubergine en ricotta met kruidenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig gevuld

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C .

  2. 2

    Maak eerst het pastadeeg. Klop de eieren los met een vork en werk vervolgens de bloem door. Kneed het deeg een tiental minuten stevig en verpak het in huishoudfolie. Laat het ten minste 30 minuten rusten op een koele plek.

  3. 3

    Doe de aubergine in een ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie. Bak ze in 20 à 25 minuten goudbruin in een warme oven van 180° C.

  4. 4

    Mix de aubergine fijn en roer er de ricotta, het ei, het broodkruim en de gesnipperde rozemarijn door. Breng op smaak met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en leg die in de koelkast.

  5. 5

    Bestuif het werkblad, een deegrol en het deeg met wat bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 0,5 cm dik. 

  6. 6

    Snij het in 2 stukken en haal het deeg vervolgens een aantal keer door een pastamachine, telkens op een fijne stand. Begin bij stand 1 en eindig op stand 7.

  7. 7

    Leg een vel pastadeeg open op het werkvlak en spuit op regelmatige afstand van elkaar een toef van de auberginevulling (ongeveer een koffielepel). 

  8. 8

    Bevochtig lichtjes het deeg rondom de vulling en leg er voorzichtig het tweede vel deeg bovenop. Druk het deeg stevig aan rondom de vulling. Steek de ravioli vervolgens uit met behulp van een rond of gekarteld vormpje.

  9. 9

    Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook en laat de ravioli voorzichtig in het water glijden. Schep ze uit het water wanneer ze komen bovendrijven en leg ze even op een met heet water bevochtigde doek

  10. 10

    Serveer de warme, al dente gekookte ravioli op een bedje van verschillende verse kruiden aangemaakt met enkele druppels olijfolie en balsamicoazijn. Werk de ravioli af met schilfers parmezaan

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli van aubergine en ricotta met kruidenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!