Worstenbroodjes met kippengehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worstenbroodjes met kippengehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Maak de lenteuien schoon en snipper ze fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Meng het gehakt met de lenteuien, knoflook, gember, koriander, chutney (of confituur) en paneermeel. Kruid met een snuifje cayennepeper, peper en zout. Rol dunne worstjes van het gehaktmengsel.

  3. 3

    Snij het bladerdeeg in repen van ongeveer 5 cm breed. Leg op elke reep een gehaktworstje, vouw het deeg over de vulling en rol dicht. Druk de naad vast.

  4. 4

    Snij elke rol in stukjes van 3 cm, maak bovenaan enkele inkervingen met een vork. Leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kwas in met het ei.

  5. 5

    Bak de worstenbroodjes in 15 tot 20 minuten goudgeel en gaar. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Maak de lenteuien schoon en snipper ze fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Meng het gehakt met de lenteuien, knoflook, gember, koriander, chutney (of confituur) en paneermeel. Kruid met een snuifje cayennepeper, peper en zout. Rol dunne worstjes van het gehaktmengsel.

  3. 3

    Snij het bladerdeeg in repen van ongeveer 5 cm breed. Leg op elke reep een gehaktworstje, vouw het deeg over de vulling en rol dicht. Druk de naad vast.

  4. 4

    Snij elke rol in stukjes van 3 cm, maak bovenaan enkele inkervingen met een vork. Leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Kwas in met het ei.

  5. 5

    Bak de worstenbroodjes in 15 tot 20 minuten goudgeel en gaar. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.