Recept

Worstenbroodjes met kip, brie en veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel klaar, deze feestelijke superdeluxe worstenbroodjes. 

Extra sappig: laat de gedroogde veenbessen even weken in warm water, of nog beter: in sinaasappelsap. Zo worden ze zachter en sappiger en drogen ze niet uit tijdens het bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de sjalot. Snij de brie in blokjes.

  2. 2

    Meng de sjalot, de tijm, de veenbessen en de blokjes brie onder het kippengehakt en kruid het mengsel met peper en zout. Rol er met vochtige handen 10 smalle worstjes van 10 centimeter lang van.

  3. 3

    Beleg elk vel bladerdeeg met een worstje. Rol de vellen op en leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de worstenbroodjes voor een miniversie.

  4. 4

    Maak voorzichtig ondiepe schuine inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer ze warm, lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worstenbroodjes met kip, brie en veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!