Curry met kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een exotisch kipgerechtje uit Birma (Myanmar).

bereiding
  1. 1

    Hak de ansjovis in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember. Bak de ui, knoflook en gember in de olie tot de ui transparant is. Voeg de gehakte ansjovis toe.

  2. 2

    Voeg dan de kip, paprikapoeder, kurkuma en chilivlokken toe, roerbak even mee. Blus met 125 ml warm water.

  3. 3

    Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Laat 30 à 45 minuten sudderen tot de kip gaar is. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.

  4. 4

    Doe de noedels in een diep kommetje en schep er de kip over, werk af met gehakte koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de ansjovis in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember. Bak de ui, knoflook en gember in de olie tot de ui transparant is. Voeg de gehakte ansjovis toe.

  2. 2

    Voeg dan de kip, paprikapoeder, kurkuma en chilivlokken toe, roerbak even mee. Blus met 125 ml warm water.

  3. 3

    Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Laat 30 à 45 minuten sudderen tot de kip gaar is. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.

  4. 4

    Doe de noedels in een diep kommetje en schep er de kip over, werk af met gehakte koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.