Recept

Indische curry met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk kruidige curry met kip en linzen.

bereiding
  1. 1

    Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe pan. Plet de komijnzaadjes en de kardemompeultjes zodat de zaadjes loskomen en laat samen met de kaneelstokjes even aanstoven in de pan.

  2. 2

    Snipper de knoflook, gember en ui, en stoof glazig in de olie. Voeg de garam masala en de kurkuma hieraan toe. Laat kort meestoven.

  3. 3

    Week de linzen, spoel de groene koel en snij in reepjes. Voeg de groenten toe en laat deze even meestoven. Schenk de kokosmelk en het tomatenconcentraat in de pan. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen op een middelmatig vuur. Voeg in de laatste 8 minuten de kippenreepjes toe.

  4. 4

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal het deksel van de pot en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indische curry met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!