Recept

Tian van aardappel en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit aardappelgerechtje moet je proeven!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

  2. 2

    Spoel de aardappelen goed, snij ze in dunne plakjes. Spoel de venkel, snij de knollen in dunne plakken. Pel de uien, snij ze in fijne schijfjes.

  3. 3

    Doe eerst de tomatenblokjes in de ovenschaal. Schik afwisselend plakjes venkel, aardappel en ui in de schaal. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Meng het paneermee lmet de knoflook en het paprikapoeder. Strooi het over de groenten en besprenkel ze met olijfolie.

  5. 5

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Haal de folie weg en laat nog 15 minuten verder garen, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Garneer met verse oregano. Serveer meteen, als vegetarische schotel of met geroosterd vlees of gegrilde vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tian van aardappel en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!