Recept

Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een wel heel apart schuimpje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de komkommer in slierten.

    Snij de gember fijn.

  2. Marinade

  3. 2

    Meng olie, gember, limoensap, mirin
    en kruid met peper. Laat hier de stukjes
    zalm minstens 2 uur in marineren. Draai
    af en toe om.

  4. 3

    Doe het sesamzaadpoeder in een
    pannetje. Voeg er onder voortdurend
    roeren het kokend water bij, en vervolgens
    de mierikswortelroom, de melk en
    de gember. Laat een zestal minuten koken.

  5. 4

    Giet dit mengsel in de espumabus, zet er twee gaspatronen op, schud goed en laat minstens een halfuur afkoelen in de koelkast.

  6. 5

    Schik de gemarineerde zalm op een bedje komkommer, versier met zwarte sesamzaadjes en spuit er een wolkje sesamschuim op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!