Peer Belle-Hélène
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Peer Belle-Hélène

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht genoemd naar de mooiste vrouw van het klassieke Griekenland: Helena van Troje
 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren.

  2. 2

    Doe wijn, water, suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pannetje en breng aan de kook. Laat eventjes inkoken tot een lichte siroop.

  3. 3

    Kook de peren net niet helemaal gaar in de siroop en laat ze erin afkoelen.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de melk door.

  5. 5

    Serveer de peren in een schaaltje en overgiet ze met de chocoladesaus. Werk eventueel af met wat gekleurde suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren.

  2. 2

    Doe wijn, water, suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pannetje en breng aan de kook. Laat eventjes inkoken tot een lichte siroop.

  3. 3

    Kook de peren net niet helemaal gaar in de siroop en laat ze erin afkoelen.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie en roer er de melk door.

  5. 5

    Serveer de peren in een schaaltje en overgiet ze met de chocoladesaus. Werk eventueel af met wat gekleurde suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.