Recept

Kaastaart met perzik en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend dessert

bereiding
  1. 1

    Kneed de bloem met 2 el suiker, de koude boter, 1 ei en 2 el lauw water tot een stevig deeg. Vorm er een bal van, wikkel hem in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Beboter een springvorm en leg het deeg erin, met een opstaande rand van 3 cm.

  3. 3

    Splits 5 eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de room lobbig. Roer de verse kaas glad met de room, 150 g suiker, het maïszetmeel, de eidooiers en de geraspte citroenschil. Spatel er de eiwitten door. Spoel en halveer de peren en de perziken, verwijder klokhuis en pitten. Hou enkele partjes apart voor de afwerking. Snij de rest van het fruit in blokjes, besprenkel met citroensap en roer ze door het kaasbeslag.

  4. 4

    Schep de vulling op de taartbodem en zet 60 tot 70 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel kleurt. Schakel de oven uit en zet de deur op een kier. Laat de taart nog 10 minuten rusten. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  5. 5

    Week de gelatine in koud water. Verwarm het appelsap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Verdeel de helft van het sap over de taart, beleg met partjes perzik en peer. Schenk er de rest van het sap over en laat ±20 minuten opstijven. Ontvorm de taart en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaart met perzik en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!