Recept

Rode peertjes op een bedje van chocoladecake en meringue

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestelijk dessertje met peertjes, chocolade en rode wijn: beter wordt het niet!

bereiding
 1. 1

  Schil de peren, maat laat het steeltje intact. Doe de rode wijn met de porto, de suiker en 200 ml water in een pan en warm op. 

Leg er de peren in, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur garen. Haal ze daarna uit het vocht.

 2. 2

  Zet het vuur hoger en breng het sap aan de kook. Laat inkoken tot een lichte siroop. Zet het vuur uit, leg de peren in de siroop en laat afkoelen. 

 3. 3

  Maak de taartjes. Verwarm de oven voor op 190°C. Beboter de taartvormpjes en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de eieren met de suiker en het vanille-extract tot een romig mengsel. Voeg de bloem, het amandelmeel en het zout toe en meng goed. Roer er de gesmolten chocolade onder en giet het beslag in de taartvormpjes. Bak 20 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de vorm en laat volledig afkoelen.

 4. 4

  Maak de meringue. Klop de eiwitten met het zout en bakpoeder stijf. Roer 4 el water onder de suiker in een steelpan. Verwarm en roer tot de suiker gesmolten is. Breng aan de kook en laat het suikerwater wat indikken. Giet de siroop al kloppend bij het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak met ronde spuitmond. 

 5. 5

  Zet de peren rechtop op de 4 taartjes. Spuit rondom de peer meringue en kleur de meringue met een kleine gasbrander lichtbruin. Lepel er wat van de rodewijnsiroop over en bestrooi me de grove suiker. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode peertjes op een bedje van chocoladecake en meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!