Recept

Aspergesalade met ham en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse salade

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, breek er de harde uiteinden af en snij in stukken. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.

  2. 2

    Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat afkoelen. Pel en halveer ze.

  3. 3

    Roer voor de dressing de mayonaise glad met de yoghurt. Meng de kruiden erdoor. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe.

  4. 4

    Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in stukken. Snij de lente-uien in ringen. Hak de gedroogde tomaatjes grof. Snij de artisjokharten in partjes. Snij ook de ham in stukken.

  5. 5

    Maak een salade van de sla met de asperges, de artisjokken, de tomaatjes, de ham en de eieren. Lepel wat dressing over de salade en bestrooi met lente-ui. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesalade met ham en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!