Recept

Waterzooi van Noordzeevis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker met vis

bereiding
  1. 1

    Spoel de vismoten en dep ze goed droog. Pel de garnalen. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat van de mosselen. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Snij de wortelen in staafjes, de prei in ringetjes, de selder in boogjes en de venkel in halve ringen. Hak de selderblaadjes en hou ze apart. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. 

  3. 3

    Stoof de ui, de prei, de selder, de venkel kort aan in een flinke noot boter. Giet er de visfumet en het kooknat van de mosselen bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje aan toe. Verwarm tot tegen het kookpunt. Leg er de rode poontjes en de zeepaling bij. Laat 5 minuten sudderen. Voeg er de kabeljauwmoten aan toe. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vissen gaar zijn, zonder uit elkaar te vallen.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje. Doe de mosselen, de garnalen en de fijngehakte peterselie bij de soep. Kruid flink met peper en zout. Laat de soep nog 1 minuut goed doorwarmen. 

  5. 5

    Serveer heet, met stokbrood en rouille voor de liefhebbers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van Noordzeevis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!