Gentse waterzooi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gentse waterzooi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ultieme kipklassieker

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon. Snij de groenten in julienne, en stoof ze aan in een klontje boter. Kruid de kip, en voeg die aan de groenten toe. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Voeg er dan laurier, tijm en peterselie aan toe, en giet er water bij tot alles onderstaat . Laat de bouillon een halfuurtje sudderen, of tot de kip gaar is. Schuim de soep ondertussen geregeld af.

  2. 2

    Stoof de aardappelen gaar in een klontje boter of kook ze.

  3. 3

    Haal de kip en de groenten uit de bouillon. Haal het vel van de kip. Vis de kruiden tussen de groenten uit. Hou de kip met de groenten en de aardappelen warm in een voorverwarmde soepterrine.

  4. 4

    Zeef de bouillon, en laat ze ongeveer een derde inkoken.

  5. 5

    Klop de eidooier los met de room. Voeg dat goed roerend aan de bouillon toe, tot alles een beetje indikt. Let op dat de saus niet meer kookt, want dan schift ze. Het resultaat moet mooi opaalwit zijn.

  6. 6

    Giet de gebonden bouillon over de kip, doe er de groenten en de aardappelen bij, en bestrooi met veel gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon. Snij de groenten in julienne, en stoof ze aan in een klontje boter. Kruid de kip, en voeg die aan de groenten toe. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Voeg er dan laurier, tijm en peterselie aan toe, en giet er water bij tot alles onderstaat . Laat de bouillon een halfuurtje sudderen, of tot de kip gaar is. Schuim de soep ondertussen geregeld af.

  2. 2

    Stoof de aardappelen gaar in een klontje boter of kook ze.

  3. 3

    Haal de kip en de groenten uit de bouillon. Haal het vel van de kip. Vis de kruiden tussen de groenten uit. Hou de kip met de groenten en de aardappelen warm in een voorverwarmde soepterrine.

  4. 4

    Zeef de bouillon, en laat ze ongeveer een derde inkoken.

  5. 5

    Klop de eidooier los met de room. Voeg dat goed roerend aan de bouillon toe, tot alles een beetje indikt. Let op dat de saus niet meer kookt, want dan schift ze. Het resultaat moet mooi opaalwit zijn.

  6. 6

    Giet de gebonden bouillon over de kip, doe er de groenten en de aardappelen bij, en bestrooi met veel gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.