Krokante kippenboutjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krokante kippenboutjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra knapperig als je panko gebruikt, Japans paneermeel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Giet de yoghurt in een diep bord.

  2. 2

    Meng de panko met de bloem en de kruiden in een diepvrieszakje.

  3. 3

    Wentel de kippenboutjes eerst door de yoghurt, doe ze dan een voor een in het zakje met de pankomix en schud even op, tot ze volledig omhuld zijn met paneermeel.

  4. 4

    Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Spuit er een dun laagje olie over.

  5. 5

    Bak de boutjes 1 uur in de voorverwarmde oven. Serveer ze met ketchup of een pikant sausje naar keuze.

  6. Serveeridee

  7. 6

     

    Knip vlammen van een geel servet en leg dit in het schaaltje waarin je de boutjes gaat serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Giet de yoghurt in een diep bord.

  2. 2

    Meng de panko met de bloem en de kruiden in een diepvrieszakje.

  3. 3

    Wentel de kippenboutjes eerst door de yoghurt, doe ze dan een voor een in het zakje met de pankomix en schud even op, tot ze volledig omhuld zijn met paneermeel.

  4. 4

    Leg de boutjes in een ingevette ovenschaal en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen. Spuit er een dun laagje olie over.

  5. 5

    Bak de boutjes 1 uur in de voorverwarmde oven. Serveer ze met ketchup of een pikant sausje naar keuze.

  6. Serveeridee

  7. 6

     

    Knip vlammen van een geel servet en leg dit in het schaaltje waarin je de boutjes gaat serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.