Recept

Fajita's met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goed gevuld

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kip in reepjes, de chilipeper in ringen. Vermeng met 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel olijfolie. Laat even marineren. Maak de groenten schoon. Snij de paprika's in reepjes. Snij de uien en de tomaten grof. Pers de knoflook. Snij de jalapeños in ringen. Hak de peterselie grof. Halveer de avocado en snij het vruchtvlees klein. 

    Verwarm de oven voor op 80° C. 

  2. 2

    Roer de zure room los met telkens de helft van de knoflook en de peterselie. Vermeng de avocado met de room. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en zet in de oven.

  4. 4

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de gemarineerde kip ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan en hou warm in de oven. 

  5. 5

    Fruit de ui glazig in een scheutje olie met de rest van de knoflook. Voeg de paprika en de tomaten toe. Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren. Blus met 2 eetlepels limoensap. Voeg de rest van de peterselie en de jalapeños toe en bak nog even mee. 

  6. 6

    Vul de warme tortilla's met kip en groenten. Vouw tot pakketjes, steek eventueel vast met een cocktailprikker. Lepel er extra groenten bij en een flinke dot avocadodip. Werk af met peterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fajita's met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!