Recept

Enchilada's met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip op z'n Mexicaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng de groentebouillon aan de kook met de chilipeper, de knoflook, de komijn, de koriander en het laurierblad. Doe de kipfilets bij de bouillon. Temper het vuur en kook de kip onder deksel in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. 

  2. 2

    Haal de kipfilets met een schuimspaan uit de pan en laat even afkoelen. Verdeel het vlees met wee vorken in stukjes. Voeg een scheutje bouillon toe, kruid met peper en zout en meng goed. 

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200° C. Roer de zure room los met 1 à 2 el bouillon. Breng op smaak met zout en kaneel. 

  4. 4

    Strijk een tortilla in met 1 eetlepel zure room. Beleg met 2 à 3 eetlepels kip en bestrooi met geraspte kaas. Rol strak op, zet eventueel vast met een cocktailprikker. Vul de overige tortilla's op dezelfde manier. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bedruppel ze met olie. 

  5. 5

    Bak de tortilla's ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel ze over de borden. Lepel er de rest van de zure room over en werk af met chilivlokken. Serveer naar smaak met partjes limoen, verse koriander en groene chilisaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Enchilada's met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!