Perzikentaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perzikentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een fruitig toetje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en halveer de perziken, verwijder de pitten en snij ze in partjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de bloem met de zachte boter, de bruine suiker en een mespunt zout.

  3. 3

    Kneed tot een homogeen deeg en laat in plasticfolie 30 min. rusten in de koelkast. Vet een vierkante vorm van 23 cm in met boter en bestuif met bloem.

  4. 4

    Rol het deeg uit ter groote van de vorm, leg het erin en prik er gaatjes in met vork. Zet 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  5. 5

    Schik de perzikpartjes dakpansgewijs op de voorgebakken taartbodem. Zet nog 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Meng 2 el perzikenconfituur met 1 el sinaasappellikeur en verdeel over de taart. Serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en halveer de perziken, verwijder de pitten en snij ze in partjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de bloem met de zachte boter, de bruine suiker en een mespunt zout.

  3. 3

    Kneed tot een homogeen deeg en laat in plasticfolie 30 min. rusten in de koelkast. Vet een vierkante vorm van 23 cm in met boter en bestuif met bloem.

  4. 4

    Rol het deeg uit ter groote van de vorm, leg het erin en prik er gaatjes in met vork. Zet 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  5. 5

    Schik de perzikpartjes dakpansgewijs op de voorgebakken taartbodem. Zet nog 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Meng 2 el perzikenconfituur met 1 el sinaasappellikeur en verdeel over de taart. Serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.