Hammousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hammousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel feestrecept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten fijn.

    Snij de ham in reepjes.

    Hak de bieslook en dragon fijn.

  2. 2

    Fruit de sjalotten in de hete boter. Mix de ham, wijn, sjalotten, mosterd en kruiden fijn.

  3. 3

    Verdeel gehakt bieslook over de bodem van pudding- of soufflévormpjes en verdeel hierop een eetlepel aspic. Laat in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Vermeng de hammousse met de rest van de aspic en vul hiermee de vormpjes verder op.

    Zet het geheel 1 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm kort voor het opdienen. Serveer met een weinig salade en een slasausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten fijn.

    Snij de ham in reepjes.

    Hak de bieslook en dragon fijn.

  2. 2

    Fruit de sjalotten in de hete boter. Mix de ham, wijn, sjalotten, mosterd en kruiden fijn.

  3. 3

    Verdeel gehakt bieslook over de bodem van pudding- of soufflévormpjes en verdeel hierop een eetlepel aspic. Laat in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Vermeng de hammousse met de rest van de aspic en vul hiermee de vormpjes verder op.

    Zet het geheel 1 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm kort voor het opdienen. Serveer met een weinig salade en een slasausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.