Cordon bleu met bresaola en mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cordon bleu met bresaola en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart gevuld

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets overlangs open zodat er een grote filet ontstaat. Leg ze tussen plasticfolie en plet ze lichtjes met een vleeshamer. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof.

  2. 2

    Beleg elke kipfilet met een plakje bresaola. Snij de mozzarella in plakjes en beleg er telkens een helft van de kipfilets mee. Bestrooi met rozemarijn en kruid met peper. Vouw de kipfilets dicht en druk ze stevig aan. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker. 

  3. 3

    Wentel de gevulde kipfilets achtereenvolgens in een bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de kip krokant en gaar in 3 tot 4 minuten per kant. Laat even drogen op keukenpapier. 

  4. 4

    Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend water met een snuifje zout. Spoel meteen met koud water en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Fruit de geperste knoflook in een klontje boter. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  5. 5

    Snij elke cordon bleu middendoor en serveer op een bedje van spinazie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets overlangs open zodat er een grote filet ontstaat. Leg ze tussen plasticfolie en plet ze lichtjes met een vleeshamer. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof.

  2. 2

    Beleg elke kipfilet met een plakje bresaola. Snij de mozzarella in plakjes en beleg er telkens een helft van de kipfilets mee. Bestrooi met rozemarijn en kruid met peper. Vouw de kipfilets dicht en druk ze stevig aan. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker. 

  3. 3

    Wentel de gevulde kipfilets achtereenvolgens in een bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de kip krokant en gaar in 3 tot 4 minuten per kant. Laat even drogen op keukenpapier. 

  4. 4

    Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend water met een snuifje zout. Spoel meteen met koud water en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Fruit de geperste knoflook in een klontje boter. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  5. 5

    Snij elke cordon bleu middendoor en serveer op een bedje van spinazie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.