Recept

Zwarte-Woudtaart met krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke chocoladetaart.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter de vorm en bestuif hem met bloem.

  2. 2

    Zeef de bloem. Splits de eieren, klop de eiwitten stijf.

  3. 3

    Laat de chocolade smelten au bain-marie. Voeg de boter toe en roer tot ze volledig gesmolten is.

  4. 4

    Klop de eidooiers met de fijne suiker tot een dikke witte massa. Giet de gesmolten chocolade er in een straaltje bij en roer glad. Spatel de gezeefde bloem en vervolgens de opgeklopte eiwitten door het beslag.

  5. 5

    Schep het beslag in de vorm en bak 45 minuten in het midden van de oven. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Laat de krieken uitlekken. Bewaar het sap en roer het puddingpoeder erin los. Verwarm op een zacht vuur tot de saus indikt. Voeg de krieken weer toe en laat afkoelen. Schep af en toe om.

  7. 7

    Klop de slagroom stijf met de suiker. Snij de taart horizontaal doormidden. Besprenkel de onderste helft met de kirsch. Strijk er een dikke laag van de room op en vervolgens wat krieken. Dek af met de bovenste cakehelft. Bestrijk met de rest van de slagroom. Werk af met de krieken en wat chocoladeschilfers.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwarte-Woudtaart met krieken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!