Recept

Chocoladetaartjes met tahin en pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk Midden-Oosters gebak! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm (26 cm diameter) met het kant-en-klaar zandtaartdeeg en bak blind 15 minuten blind voor in de oven. Haal de taartjes uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder in de oven.

  2. 2

    Klop de ahornsiroop door de tahin en bestrijk er de taartbodem mee.

  3. 3

    Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Meng goed. Klop ondertussen de volledige eieren met de suiker tot het schuim als een lint van de klopper loopt.

  4. 4

    Lepel de helft van het eiermengsel door de gesmolten chocolade en roer tot alles goed gemengd is. Schep er daarna de resterende chocolade bij en meng verder. Lepel het chocolademengsel in de taartjes en schuif 20 à 30 minuten in de oven. Haal uit de oven, ontvorm en laat de taart afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Snij de roze pompelmoes à vif en daarna in partjes. Smelt de boter in een pan. Voeg de honing en de suiker toe en laat langzaam oplossen en lichtjes kleuren. Roer er de kaneel door en meng de pecannoten en de sesamzaadjes met een houten lepel door de karamel tot alle noten bedekt zijn. Laat afkoelen op bakpapier en hak dan grof.

  6. 6

    Werk de taartjes af met enkele partjes roze pompelmoes en de gekaramelliseerde pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaartjes met tahin en pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!