Koffiesabayon met boudoirs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koffiesabayon met boudoirs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sabayon met koffie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Klop 3 eidooiers samen met 25 g suiker tot een luchtige crème. Klop de eiwitten stijf samen met 40 g suiker. Zeef het aardappelzetmeel boven de eiwitten en schep voorzichtig door elkaar. Spatel de opgeklopte eidooiers erdoor en tot slot de bloem.

  2. 2

    Vul een wegwerpspuitzak met het koekjesbeslag en spuit dunne lijntjes van ± 7 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met kristalsuiker en zet 15 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Roer voor de sabayon 6 eidooiers met 60 g suiker, de vanillesuiker, marsala en koffie los in een pannetje.

  4. 4

    Zet de steelpan op een zacht vuur. Klop het mengsel met een garde tot een luchtige sabayon.

  5. 5

    Schenk de koffiesabayon in mooie glazen, werk af met een chocolade koffieboon en serveer er de boudoirkoekjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Klop 3 eidooiers samen met 25 g suiker tot een luchtige crème. Klop de eiwitten stijf samen met 40 g suiker. Zeef het aardappelzetmeel boven de eiwitten en schep voorzichtig door elkaar. Spatel de opgeklopte eidooiers erdoor en tot slot de bloem.

  2. 2

    Vul een wegwerpspuitzak met het koekjesbeslag en spuit dunne lijntjes van ± 7 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met kristalsuiker en zet 15 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Roer voor de sabayon 6 eidooiers met 60 g suiker, de vanillesuiker, marsala en koffie los in een pannetje.

  4. 4

    Zet de steelpan op een zacht vuur. Klop het mengsel met een garde tot een luchtige sabayon.

  5. 5

    Schenk de koffiesabayon in mooie glazen, werk af met een chocolade koffieboon en serveer er de boudoirkoekjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.