Wortelquiche met grisonvlees
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelquiche met grisonvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterse groentetaart

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met koriander en komijn en bestrooi met pitten en zaden. Rooster ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Smelt de boter. Vet de taartvorm in met wat boter, leg er een vel filodeeg in, bestrijk met boter, leg er opnieuw een vel deeg op en ga zo door, tot je 6 laagjes deeg hebt.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de geroosterde wortelen op het filodeeg. Snij het grisonvlees in reepjes en verdeel het over de wortelen. Overgiet met het ei-roommengsel.

  5. 5

    Bak de quiche nog 30 minuten in de hete oven. Garneer met extra pitten en wat plukjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met koriander en komijn en bestrooi met pitten en zaden. Rooster ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Smelt de boter. Vet de taartvorm in met wat boter, leg er een vel filodeeg in, bestrijk met boter, leg er opnieuw een vel deeg op en ga zo door, tot je 6 laagjes deeg hebt.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de geroosterde wortelen op het filodeeg. Snij het grisonvlees in reepjes en verdeel het over de wortelen. Overgiet met het ei-roommengsel.

  5. 5

    Bak de quiche nog 30 minuten in de hete oven. Garneer met extra pitten en wat plukjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.