Romige rijstpap
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Romige rijstpap

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op grootmoeders wijze

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst in een zeef onder koud water, zo brandt hij straks minder snel aan. Laat uitlekken.

  2. 2

    Doe de melk en de rijst in een pan, snij het vanillestokje open en maak het merg los. Voeg het vanillestokje met het merg en de suiker toe aan de melk en breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het deksel op de pan, laat 45 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje en roer af en toe om met een houten lepel.

  4. 4

    Verwijder het vanillestokje. Klop de room lobbig en meng ‘m door de rijstpap. Giet de pap in potjes en laat afkoelen. Lekker met bruine suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst in een zeef onder koud water, zo brandt hij straks minder snel aan. Laat uitlekken.

  2. 2

    Doe de melk en de rijst in een pan, snij het vanillestokje open en maak het merg los. Voeg het vanillestokje met het merg en de suiker toe aan de melk en breng aan de kook.

  3. 3

    Zet het deksel op de pan, laat 45 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje en roer af en toe om met een houten lepel.

  4. 4

    Verwijder het vanillestokje. Klop de room lobbig en meng ‘m door de rijstpap. Giet de pap in potjes en laat afkoelen. Lekker met bruine suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.