Kastanjesoep met grapparoom
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kastanjesoep met grapparoom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters soepje

bereiding
  1. 1

     

    Pel en snipper de ui. Snij de selder en het preiwit in stukjes. Stoof alles glazig in een soeppan met boter.

  2. 2

     

    Hou 4 kastanjes apart voor de afwerking en doe de rest in de pan. Doe er de tijm en de laurier bij, en stoof even mee. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.

  3. 3

     

    Laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de groenten en de kastanjes zacht zijn. Haal de laurier en tijm uit de pan en mix de soep goed fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

     

    Meng de zure room met de grappa, peper en zout.

  5. 5

     

    Verdeel de soep over borden of schaaltjes en werk af met een lepeltje grapparoom, een kastanje en een plukje verse kervel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

     

    Pel en snipper de ui. Snij de selder en het preiwit in stukjes. Stoof alles glazig in een soeppan met boter.

  2. 2

     

    Hou 4 kastanjes apart voor de afwerking en doe de rest in de pan. Doe er de tijm en de laurier bij, en stoof even mee. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.

  3. 3

     

    Laat 20 minuten zachtjes sudderen, tot de groenten en de kastanjes zacht zijn. Haal de laurier en tijm uit de pan en mix de soep goed fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

     

    Meng de zure room met de grappa, peper en zout.

  5. 5

     

    Verdeel de soep over borden of schaaltjes en werk af met een lepeltje grapparoom, een kastanje en een plukje verse kervel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.