Recept

Buche exotique

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gebakrol met een exotische vulling.

bereiding
  1. 1

    Giet de room en de kokosroom in een pannetje, verwarm op een zacht vuurtje tot tegen het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes en los ze op in de warme room. Roer in de pan met een garde. Laat het mengsel afkoelen. Eerst op kamertemperatuur en verder in de koelkast.

  2. 2

    Klop het koude chocolademengsel op in de keukenmachine, laat met de klopper draaien tot je een luchtige mousse krijgt.

  3. 3

    Breek voor de biscuit de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik een klopper als hulpstuk. Voeg de suiker toe en laat enkele minuten draaien tot een schuimige en bleke massa. Zeef de bloem en meng ze met het cacaopoeder bij het eimengsel. Laat de machine draaien tot je een glad beslag krijgt. Roer er nog even door met een pannenlikker.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 210°C. Bedek een rechthoekige ovenschaal met bakpapier. Zorg ervoor dat ook de opstaande randen mee bedekt zijn. Strijk het bakpapier goed vlak. Schep er het beslag in en strijk de bovenkant glad. Zet 7 tot 8 minuten in de oven, of tot de biscuit gaar is. Verwijder voorzichtig het vel bakpapier en laat de biscuit afkoelen.

  5. 5

    Laat de ananas uitlekken in een zeef. Vang het vruchtensap op. Snij de ananas in stukjes. Doe het ananassap met 40 gram suiker in een pannetje. Laat op zacht vuur inkoken tot een fruitige suikersiroop. Schenk er een scheut pina colada mix en wat rum bij en roer. Laat de siroop wat afkoelen.

  6. 6

    Leg de chocoladebiscuit op een werkblad, met de kortste zijde naar je toe. Kwast de biscuit in met de ananassiroop. Spatel daarop een laagje van de chocolademousse, tot op 1 cm van de bovenrand. Verdeel ananas over de chocolademousse. Bestrooi met bresiliennenootjes.

  7. 7

    Rol het gebak voorzichtig op tot een strakke stronk. Begin te rollen bij de tafelrand. Bestrijk de stronk met de rest van de chocolademousse. Gebruik een gekartelde lijmspatel om houtnerven in de stronk te trekken (of gebruik een houten vork met brede tanden). Strijk voorzichtig van het ene uiteinde van de stronk naar het andere. Versier met geraspte kokos en werk de randen af met bresiliennenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Buche exotique

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!