Recept

Pina colada macarons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele macarons

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Zeef het amandelpoeder en de poedersuiker ieder apart. Klop de eiwitten tot sneeuw. Voeg de poedersuiker toe en klop verder tot een gladde massa. Voeg eventueel wat gele voedingskleurstof toe. Spatel het amandelpoeder door het eiwitmengsel.

  3. 3

    Schep het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit kleine rondjes op de bakplaat. Beweeg de bakplaat eventjes stevig op en neer om eventuele luchtbelletjes uit het beslag te laten ontsnappen. Bak ongeveer 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op de bakplaat.

  4. 4

    Pureer intussen de uitgelekte ananas. Warm de room op met de pina colada siroop, laat er de chocolade in smelten. Voeg de ananaspuree en de geraspte kokos toe. Meng goed en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Bestrijk telkens een macaron met een dikke laag ananasmengsel en dek af met een tweede macaron. Serveer de macarons meteen of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pina colada macarons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!