• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Feta-spinazietaart met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartige taart met pit

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met olie. Leg er een vel deeg bovenop en bestrijk opnieuw met olie. Herhaal met de rest van de deegvellen.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verkruimel de helft van de feta en meng die met de ricotta en de rozijnen.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Fruit hem in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Schep er de kaas door en verdeel over het deeg. Vouw nadien overhangend deeg naar binnen toe.

  4. 4

    Bestrijk het deeg met olijfolie. Werk af met pijnboompitten en de rest van de feta. Zet 20 minuten in de oven.

    Heel lekker met gemengde sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met olie. Leg er een vel deeg bovenop en bestrijk opnieuw met olie. Herhaal met de rest van de deegvellen.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verkruimel de helft van de feta en meng die met de ricotta en de rozijnen.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Fruit hem in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Schep er de kaas door en verdeel over het deeg. Vouw nadien overhangend deeg naar binnen toe.

  4. 4

    Bestrijk het deeg met olijfolie. Werk af met pijnboompitten en de rest van de feta. Zet 20 minuten in de oven.

    Heel lekker met gemengde sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.